Про мене



ПІБ:


Кузьмінська Валентина Василівна
Посада:
Методист вищої категорії, керівник гуртків-методист
Освіта:
Вища, Чернівецький державний університет
Фах:
біолог, викладач біології та хімії
Педагогічний стаж:
30 р.
Гуртки:
Керівник гуртків «Основи здоров’я», «Світ навколо тебе»,   «Юні господарочки», «Умілі ручки», еколекторію «Природа – наш дім».

В гуртку «Світ навколо тебе» вихованці дошкільного віку творчого об’єднання раннього розвитку дитини  урізноманітнюють, доповнюють, поглиблюють знання про різноманітність тваринного і рослинного світу, ознайомлюються із біологічними особливостями різних груп рослин і тварин, а також із основними заходами щодо охорони природи; ведуть фенологічні спостереження, проводять дослідження, розвивають творчу діяльність.

  Одне з важливих завдань позашкільної освіти, яке реалізується  в гуртку «Основи здоров’я» - закладання основ знань у дітей дошкільного віку про здоров’я, формування культури  здоров’я особистості, розуміння пріоритету здорового способу життя, прищеплення гігієнічних навичок і вмінь, які б перейшли у звичні, необхідні потреби.
Заняття в гуртку проводяться у вигляді ігор, заочних подорожей, з використанням практичних та валеологічних хвилинок, загадок, казок, прислів’їв, звичаїв та традицій українського народу.

Основне завдання гуртка «Умілі ручки» творчого об’єднання раннього розвитку дитини – здійснення  розвитку творчих здібностей дитини, естетичних сприймань навколишнього світу, просторового мислення, образної уяви, ініціативи, самостійності, допитливості, художнього смаку, зорової пам’яті. 

Гурток «Юні господарочки» (автор – В.В. Кузьмінська) має програму, розраховану на 2 роки. Заняття в гуртку сприяють розвитку творчих рис характеру, допитливості, зібраності, працьовитості, внутрішньої культури, творчої активності, навичок самооцінки та самоконтролю, пізнавального інтересу до традицій і культури українського народу та шанобливого ставлення до природи.
           Вихованці гуртків щорічно стають призерами обласних та всеукраїнських конкурсів, зокрема, в 2017 році, вихованці гуртка «Юні господарочки» зайняли І місця у всеукраїнських конкурсах та акціях: «Дослідницький марафон», «Ліси для нащадків», «Галерея кімнатних рослин», «Біощит», «Птах року»; ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі на кращу навчально-дослідну земельну ділянку.


Нагороди:








Досягнення:
Відмінник освіти України, нагороджена нагрудними знаками «Софія Русова» та «Василь Сухомлинський»,   грамотами та подяками Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Департаменту  освіти і науки Чернівецької ОДА, Чернівецької обласної ради, Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної   творчості учнівської молоді.

2017 р.
І місце – Всеукраїнський конкурс науково-методичних розробок з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти (Номінація «Навчально- методичні посібники»);


І місце – обласний етап Всеукраїнського конкурсу науково-методичних розробок з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти (Номінація «Навчальні посібники»).

2016 р.
І місце – Всеукраїнський конкурс науково-методичних розробок (Номінація «Навчально-методичні посібники»)

2015 р.
ІІ місце – Всеукраїнський конкурс науково-методичних розробок з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти (Номінація «Навчально-методичні посібники»)

ІІІ місце – Всеукраїнський конкурс науково-методичних розробок з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти (Номінація «Навчально-методичні посібники»)
2014 р.
ІІІ місце – Всеукраїнський конкурс науково-методичних розробок з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти (Номінація «Навчально-методичні посібники»)







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Досвід роботи